Προφίλ και ιστορικό

Η εταιρεία ΡΟΔΑ Α.Ε. ξεκίνησε σαν οικογενειακή επιχείρηση το 1948 με αντικείμενο την παραγωγή τροχήλατων κατασκευών και την πώληση τροχών για αγροτικές κυρίως εφαρμογές, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το 1963 o ιδρυτής της εταιρείας Ηρακλής Σαατσόγλου ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τους τροχούς για βιομηχανικές εφαρμογές και διευρύνοντας συνεχώς τις συνεργασίες με τους κυριότερους Ευρωπαίους κατασκευαστές και την γκάμα των προϊόντων, εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου εντός Ελλάδας.

Το 1981  ιδρύεται το υποκατάστημα των Αθηνών για την κάλυψη των αναγκών της Νότιας Ελλάδας και από το 1988 λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΡΟΔΑ ΑΕ.

Το 2002 η εταιρεία προχωράει στην ίδρυση βιομηχανικής μονάδας παραγωγής στην ΒΙ.ΠΕ.Θ Σίνδου Θεσσαλονίκης, με ενσωμάτωση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών παραγωγής, διαθέτοντας ρόδες για ελαφριά καρότσια που απευθύνονται στο χώρο των υπηρεσιών.

Το 2009 δημιουργείται υποκατάστημα στην Βουλγαρία και το 2019 στη Σερβία. Η εταιρία πλέον διαθέτει 2 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στον Πειραιά.

Η εταιρεία έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες, όπως  Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Κύπρος, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Ρωσία ενώ εξάγει και σε ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και Ν. Αφρική.