Οι τροχοί παλετοφόρων διαχωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες, οι οποίες επηρεάζουν και τον τρόπο επιλογής, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν:

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καθένα και ποιά τα πλεονεκτήματα τους, από τι υλικά είναι φτιαγμένοι;

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι τροχών για ηλεκτροκίνητα παλετοφόρα είναι από Vulkolan, από Topthane ή απλή Πολυουρεθάνη. Ουσιαστικά και οι τρεις είναι τύποι πολυουρεθάνης, οι δύο πρώτοι πιο ειδικοί.

Τροχοί Παλετοφόρων από Vulkolan

Ο πιο ανθεκτικός τύπος είναι ο πρώτος τύπος πολυουρεθάνης, ο τύπος Vulkolan. Είναι ο πλέον ανθεκτικός τροχός στη φθορά και συνίσταται σε περιπτώσεις όπου τα φορτία ανύψωσης είναι ψηλά. Έχει την καλύτερη συμπεριφορά σε καταπονήσεις. Γενικότερα όταν έχουμε εφαρμογές παλετοφόρου βαριές και επίπονες που δουλεύουν ακατάπαυστα και κυρίως εκεί όπου έχουμε δύο ή και τρεις βάρδιες, τότε ο Vulkolan τροχός είναι η σωστή επιλογή.

Τροχοί Παλετοφόρων από Topthane

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο τροχός από Topthane, ένας τροχός για νορμάλ φορτία μετακίνησης με ικανοποιητικό κράτημα.

Τροχοί Παλετοφόρων από απλή Πολυουρεθάνη

Ο τροχός από απλή Πολυουρεθάνη, είναι για πιο απλές εφαρμογές και λιγότερο επίπονες. Είναι ο οικονομικότερος και πιο συνηθισμένος τύπος τροχού.

Πώς να επιλέξω τροχό παλετοφόρου;

Όταν λοιπόν ζητάται ένας τροχός παλετοφόρου ηλεκτροκίνητου παλετοφόρου, θα πρέπει καταρχήν να ξέρουμε για τι τύπο τροχού μιλάμε, για ποια κατηγορία καλύτερα, αν είναι δηλαδή Τροχός φορτίου, Κινητήριος, Σταθεροποιητικός κλπ. Από εκεί και πέρα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουμε τη διάμετρο του τροχού, το πάχος του πέλματος, καθώς και κάποιες λεπτομέρειες του κέντρου του τροχού, όπως διάμετρος, αριθμό οπών.

Τα μεγάλα εργοστάσια παραγωγής ανυψωτικών μηχανημάτων, έχουν προδιαγράψει τους συνηθισμένους τύπους τροχού που φοράνε αναλόγως το Part Nr του μηχανήματος, οπότε γνωρίζοντάς το, μπορούμε να ξέρουμε τον τύπο του τροχού που απαιτεί το μηχάνημα, όταν πρέπει να αλλαχτεί για συντήρηση.  Οι τροχοί αυτοί γενικότερα είναι τροχοί που έχουν διάμετρο που ξεκινάει από τα 80-82mm μέχρι και 350mm. 

Οι τροχοί αυτοί και ειδικότερα οι τροχοί στήριξης έχουν ικανότητες φόρτωσης που φτάνει μέχρι και τους 4,5 τόνους έκαστος στην πιο μεγάλη διάσταση.

Γενικότερα η σωστή χρήση τροχού αυξάνει την απόδοση του μηχανήματος και καθιστά πιο μεγάλο το διάστημα μέχρι τη φθορά και την συντήρησή του. Επομένως, η επιλογή του κατάλληλου τροχού παλετοφόρου θα βοηθήσει στην πιο αποδοτική χρήση του παλετοφόρου, αλλά και στην καλύτερη διατήρησή του σε βάθος χρόνου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε από κοινού την ιδανική λύση για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας κι ένας εξειδικευμένος αντιπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.